Hoppa till sidans innehåll

Första showinformationen


Första showinformationen - Tyringe KS isshow 2019

26-28 april är det dags! 2019 års isshow är en resa från år 3000 – Big Bang.
Ett år har gått och plötsligt är det dags för att förbereda en ny isshow. 

Vi i showkommittén är i full fart med planeringen och vi hoppas det blir en härlig show med mycket glädje! Vi hoppas alla från SS till Alfa vill vara med i en fantastisk show! 

Vår show börjar i år 3000 där 4 ungdomar har sommarlov och blir rastlösa. De tar sig in i ett hus där en Galen Vetenskapsman bor. Där hittar de en knapp….

Länk till anmälan kommer under vecka 50. Sista dag för att anmäla sig är 31 december 2018. 

Viktiga Datum att komma ihåg

 • Rekvisita Party
  Söndagen den 20/1 INSTÄLLT!
  Lördagen den 2/3 kl. 13.30 – 18.00 Tyrs Hov 3:an
 • Fotografering
  Torsdagen den 21/3 kl. 15.30-20.30 Österås ishall
 • Genrep
  Torsdagen den 11/4 kl. 17.00 - 19.30 Akt 1
  Fredagen den 12/4 kl. 17.00 - 19.30 Akt 2
  Torsdagen den 25/4 kl. 16.00 - 22.00 Akt 1 + Akt 2
 • Skolshower
  Fredagen den 26/4 kl. 9.00 och kl. 12.30 
 • Isshowerna
  Lördagen den 27/4 kl. 13.00 och kl. 17.00
  Söndagen den 28/4 kl. 11.00 och 15.00

Vi har alltså ingen show för allmänheten på fredagen i år. Detta för att det framförts önskemål från flera håll om detta då den kvällen blir väldigt sen. Så i år testar vi att ha två shower på söndagen istället.

Samtliga åkare ska under alla genrepen ha alla sina showkläder på sig. Vid sista genrepet är kulisserna och ljuset på plats. Kläderna kan lämnas kvar i ishallen efter detta genrep.

Hur många nummer och vilken grupp? 

Det är olika hur många nummer varje grupp ska vara del i.
Rose & Li kommer sätta upp en lista över vilka åkare som åker i vilken showgrupp i omklädningsrummet och informationen kommer även att komma ut på hemsidan innan anmälan ska vara inne. 

Killar vill vi ha med i showen denna gång också! Ni åkare som har möjlighet att åka med kille  tillfrågar varsin hockeykille (Som är jämnårig) att åka med er. Vilka som kommer att få åka med hockeykille kommer framgå av grupperna som kommer ut under v 50. Anmäl vem och kontaktuppgifter till showkommittén – This is a mailto link senast den 1/3.
Har man inte någon att åka med kontaktar man Rose & Li.

Extranummer

Information om eventuella extranummer kommer längre fram. Dock kommer alla extranummer att genomföras på söndagen i år.

Kostnad 

Avgifterna för årets show kommer framgå vid anmälan.

Dräkter 

Klubben kommer att köpa hem tyg till en del av de olika numerna och vissa nummer ordnar ni själva kläder och/eller rekvisita enligt information. 
Dräkterna som ni får tyg till syr ni upp själva (ni kommer att få instruktioner om hur de ska se ut). Provdräkterna kommer att vara upphängda i klubbrummet tillsammans med instruktion. Fota av mönsterkonstruktionen och följ den. Det kan ev. tillkomma delar av en dräkt eller ett helt plagg som man själv får skaffa. När showen är över, så får ni så klart behålla alla de dräkter som ni har sytt själva. Den rekvisita som klubben står för lämnas tillbaka efter showen. Mycket kan användas något annat år.

Lotteri 

Alla måste skänka tre vinster (minst) alt. köpa ut sig för 150 kr. Ni fyller i på anmälningslistan om ni väljer att betala eller lämna priser. Mer info kommer! 

Organisation före, under och efter showerna 

TKS behöver massvis med hjälp av alla föräldrar, för att kunna genomföra isshowen. Det kommer därför att göras ett bemanningsschema för alla föräldrar från Alfa till Skridskoskolan. Men vid minst en föreställning ska alla föräldrar vara ”lediga”. Då kan ni gå och köpa er en biljett, och sätta er ner och njuta av föreställningen. Boka inte biljett förrän ni vet vilket pass ni ska arbeta på. I anmälan kommer finnas möjlighet till att önska vilka shower (minst 3 av 4) som man har möjlighet att jobba på. Vi ska göra vårt bästa för att tillgodose dessa önskemål.

Bygga kulisser 

Onsdagen den 24/4 from 07.00 är det dags att sätta upp kulisser. Då behöver vi hjälp av er föräldrar. Det är en del klättrande i byggställningar och bärande av saker, men även att bara vara “en hjälpande hand”. Om ni kan hjälpa till så anmäl detta i anmälningen. Ju fler vi är, desto fortare går det. Så om ni kan, försök ta ledigt och hjälp till! Det kommer bjudas på frukost i klubbrummet och lunch på Kurhotellet.

Varför har vi då en isshow? 

Jo, för att åkarna tycker att det är jätteroligt att få visa upp sig. Det är årets höjdpunkt (enligt många åkare)! Sen är det självklart ett sätt för TKS att tjäna pengar till sin framtida verksamhet. Allt för att klubben ska kunna ha våra huvudtränare och många hjälptränare, och att vi kan hålla nere åkaravgiften. Har ni några frågor eller synpunkter, eller känner att ni skulle vilja hjälpa till med något mer utöver det vi har angivit ovan. Ja, då får ni gärna höra av er till oss i showkommittén! 

Matilda Persson, showsamordnare – This is a mailto link 
Daniel Clarin, showsamordnare - This is a mailto link 

Uppdaterad: 04 DEC 2018 11:15 Skribent: Matilda Persson
Epost: Adressen Gömd


KÖP BILJETTER HÄR!

 

Tyringe KS tackar sina sponsorer:

 

 

Hemköp

 

http://www.skogsbymontage.com/

 

Sparbanken Skåne

 

Sot o Vent

 

 

SVB

 

 

Finja

HäGymnasier

HörgerudsEL

 

 

Postadress:
Tyringe KS - Konståkning
Paradisgatan 32-38
28232 Tyringe

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info