Hoppa till sidans innehåll

Allmänt om tester


Svenska Konståkningsförbundet har utvecklat ett nationellt testsystem för att säkra att åkarna får en bra grunder i teknik/skridskoteknik samt för att dela in åkarna enligt deras aktuella kunskapsnivå vid tävlingar. Vilken tävlingsklass du får starta i, styrs med andra ord av vilka tester du har (samt av din ålder, se också här).

Testsystemet är uppdelat i två delar, Basic och Fri.

Vid basictesterna bedöms din grundläggande skridskoteknik. Det finns allt som allt 5 basictester: Basic Grund följs av Basic 1 -4. För varje basictestnivå finns fördefinierade steg, bågar och vändningar som du ska visa att du kan. Så fort du godkänts vid en given basictest får du i princip enligt reglerna försöka dig på nästa basictestnivå. 

Vid friåkningstesterna är det i första hand definierade tekniska element, alltså olika piruetter, hopp och hoppkombinationer, som ska utföras. Det finns allt som allt 7 friåkningstester: Fri Grund följs av Fri 1-6. Och som vid basictesterna gäller även här: Först när du har blivit godkänt vid den aktuella fritesten får du gå vidare till nästa fritestnivå.

OBS! Det är våra tränare som avgör när det är dags för dig att testa!

 

Testarrangemang

Det är upp till klubbarna själv att arrangera tester (med undantag av friåkningstest 5 och 6). I vår klubb är det tävlingskommittéen i nära samarbete med tränarna samt träningskommittéen som organiserar tester.

Däremot vad gäller själva testerna så är det inte våra tränare utan 2 domare, licenserade enligt Svenska konståkningsförbundets regler för tester, som står för bedömningen vid testerna.  

 

Mer information

Mer detaljerad information om testsystemet hittar du hos Svenska Konståkningsförbundet på deras hemsida.

Där finns inte bara detaljerade regler vad som gäller kring testerna utan bl. a också en beskrivning av elementen som ingår i de olika testerna samt hur de ska utföras.

 

Testdags för dig?!

För lite praktisk information kring tester klicka här

Uppdaterad: 2016-04-25 23:45
Skribent: Kristin Demuth

Halloween Flyer 

HALLOWEEN PÅ IS - FÖR ALLA!

Vi hoppas alla haft riktigt roligt :)

 

 

Tyringe KS tackar sina sponsorer:

 

Hemköp

 

http://www.skogsbymontage.com/

 

Sparbanken Skåne

 

Sot o Vent

 

 

SVB

 

LF_09_ny_bf_cmyk_005271

 

Finja

HäGymnasier

HörgerudsEL

 

 

Postadress:
Tyringe KS - Konståkning
Paradisgatan 32-38
28232 Tyringe

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info