COVID-19 2021-01-24

Imorgon öppnar ishallarna igen för alla födda 2005 eller senare. Nedan följer lite information kring verksamheten.

Födda 2004 och tidigare
Svenska konståkningsförbundet och Folkhälsomyndigheten anser att 2004 och tidigare födda kan träna, men med hårdare restriktioner. Dock är kommunens beslut att öppna ishallarna enbart taget för att öppna dem för födda 2005 och senare. Detta gör att alla födda 2004 och tidigare i nuläget inte får träna inomhus i kommunen. När lättnader kommer kring detta från Hässleholms kommun vet vi inte ännu, men vi kommer hålla er uppdaterade i ämnet och för kontinuerligt en dialog med kommunen i ämnet. Tills vidare fortsätter vi anordna fys utomhus för de som inte får träna inomhus.

Födda 2005 och senare
Tävlingsåkarna börjar träna igen imorgon (25/1), grupper och scheman finns på hemsidan. Ett formulär har skickats ut som alla måste fylla i snarast! Det är viktigt för den fortsatta folkhälsan att barn och ungdomar kommer tillbaka till sin idrott, så vi hoppas på att få se så många som möjligt tillbaka till träning igen!

Tävlingar
Information kring tävlingar kommer när vi får information kring det.

Skridskoskolan
Under vecka 5 har vi som mål att starta upp skridskoskolan igen. Vi ber föräldrar att inte uppehålla sig i ishallen eller andra utrymmen (cafeteria, korridorer eller liknande). Vi ber er även fortsatt hålla avstånd samt att barnen kommer ombytta till träningen. Omklädningsrum finns inte att tillgå! Av- och påstigning kommer ske med paus, varje träning kommer alltså att bli ca 5 minuter kortare för att ena gruppen ska hinna av innan andra gruppen går på för att slippa trängsel vid sargen.

Stanna hemma
Om du varit i kontakt med någon som är eller nyligen har varit sjuk, uppmanar vi till att ni stannar hemma tills ni enligt gällande rekommendationer vet att ni själva inte blivit smittade. Vi uppmanar även att åkare i föreningen som fått konstaterad smitta meddelar detta till styrelsen. Självklart stannar personliga uppgifter inom styrelsen och kommuniceras inte ut till alla medlemmar. Anledningen till att vi vill veta är för att snabbt kunna vidta ytterligare åtgärder att begränsa smittspridning.


Kontakt till styrelsen är styrelsen@tyringeks.se , kontaktuppgifter till representanter i styrelsen finns på hemsidan under menyn Allmänt->Klubborganisation.