Föräldramöte tävlingsåkare

Här kommer ett par noteringar om vad som pratades om på under föräldramötet för tävlingsåkarna igår.

Tränarna emotser kommunikation via mail, inte messenger, sms eller liknande. Försök därför skicka era frågor via mail. Behöver ni prata med tränarna om något speciellt så maila och fråga när det kan passa, det är inte alltid det passar direkt efter träning om de inte vet något innan.

En kort genomgång i hur man läser det schema som finns på hemsidan gjordes, även lite om den nya fliken som heter kalender. Uppmaningen är att man tittar minst 1 gång varje vecka, finns ändringar för veckan finns en flik med veckonumret, det kan handla om att någon annan än vanligt är ansvarig tränare eller att vi har gästtränare den veckan. Kan även vara ändringar i tiderna.

Tränarna och tävlingskommittén kommer inte skicka ut påminnelser om tävlingar, läger eller liknande framöver, man använder sig av kalendern i schemafilen för att se vad som händer. Tycker man inte man fått kallelse till en specifik tävling så mailar man innan deadline gått ut (deadline finns i kalenderfilen).

Tävlingssystemet i Svensk konståkning ska ändras, det ska ändras för att bättre passa internationella standarder för tävlingsindelningar. Rose sitter med några andra tränare och tar fram detta systemet åt Svenska konståkningsförbundet, det planeras att införas till säsongen 2023/2024. Tyringe KS är pilotklubb att testa detta systemet, detta innebär inga stora ändringar för åkarna nu, men stegen för att ta sig uppåt i trappan är betydligt mindre och därmed kommer belöningarna oftare till åkarna vilket ger en morot.

Tävlingssystemet kommer även innebära att tester inför domare kommer upphöra för A- B- och C-åkare, tränarna för respektive klubb kommer godkänna åkarna till nya tävlingsklasser. När exakt detta införs vet vi inte, men senast nästa säsong. Kan hända att detta släpps på redan innan dess, men vi återkommer så fort vi vet mer.

Har ni frågor, antingen om mötet eller allmänt, maila styrelsen@tyringeks.se eller tranare@tyringeks.se så svarar vi gärna på era frågor.