Aktiviteter/Engagemang

För att föreningen ska överleva och samtidigt skapa en bra möjlighet för barnen att utvecklas så krävs att vi föräldrar hjälper till med vår tid. Föreningen har som mål att hålla avgifterna nere så mycket som möjligt för att möjliggöra sporten för så många som möjligt. Detta gör vi genom att utföra en del aktiviteter under säsongen.

Proppbyte/Formbyte

Detta är en aktivitet vi hjälper Swedsafe med. Deras lokaler är numer förlagda i Tyringe vilket gör att det är närmre dit än när det låg i Höör. Dessa aktiviteter står för en stor del av inkomsterna under året. Mer finns att läsa här.

Hundutställning

I Maj varje år så hjälper vi Nordskånska Kennelklubben med sin årliga hunduställning. Vi sköter all markservice som att serva domarna med fika, tömma papperskorgar, stå i entrén, sköta parkeringen m.m. Detta skapar väldigt stora intäkter till föreningen. Mer information kommer inför hundutställningen.

60355741_10157222976368664_4534431342162608128_o

Inventering

Nyårsdagen på eftermiddagen hjälper vi Hemköp med inventeringen. Vi räknar deras varor och registrerar in detta med handdatorer. Detta har vi gjort under ett par år och Hemköp har varit väldigt nöjda med vår insats. Mer information kommer inför inventeringen.

Pantamera

Pantburkar och pantflaskor är något som de flesta har hemma, dessa kan vi skicka till pantamera för att få betalt. Säckar för ändamålet och etiketter finns i Tyringe KS klubbrum. Läs mer om detta här.

Hemmatävling

För att få tävla i konståkning måste man som förening också arrangera hemmatävling. Det är inte vi som beslutar om vilken klass tävlingen vi ska arrangera har, och inte heller när den ska arrangeras. Detta delas ut av Skånska konståkningsförbundet.

För att kunna arrangera en tävling krävs en del marktjänst, så som grindvakt (släpper på åkarna på isen), musik, speaker, tidtagare, kameraoperatör, kiosk, m.m. Dessa positioner bemannas av arrangerande förenings föräldrar. Tävlingarna planeras och genomförs med stort engagemang från tävlingskommittén. Information om detta kommer inför varje hemmatävling.

Skärmbild 2021-01-29 165604

Show

Vår årliga show skapar nöje för många besökare, men framförallt en stor glädje hos våra åkare. För att genomföra showen krävs föräldrar som bemannar olika stationer såsom ljud, ljus, omklädningsrum, backstage, kiosk, souvenirer, lotteri, entré m.m. Varje år gör showkommittén en stor och krävande planering för att få maskineriet att gå runt. Information kring detta kommer inför varje show.