Frågor & svar skridskoskolan

Vår skridskoskola är öppen för alla. Terminsstarterna är i September samt Januari, men man är välkommen även efter terminan har startat upp. Man erbjuds två tillfällen för att prova på innan man bestämmer sig.

Att tänka på

För att träningen ska bli bra är det viktigt att komma i tid. Bra om barnen är klara att gå på isen ca 5 minuter innan träningen börjar för att slippa stressa. Tränaren prickar av alla som är där då det lämnas in till riksidrottsförbundet och kommunen för att föreningen ska få motta bidrag samt för försäkringsärenden om någon åkare skulle skada sig.

Information

Information om skridskoskolan kommer publiceras både här på hemsidan under nyheterna samt i vår Facebook-grupp, “Tyringe KS – Klubbrum”. Viss information kommer även mailas ut till er, speciellt när den är brådskande. Men ta för vana att kolla hemsidan och Facebook (informationen kommer på båda ställen, inte enbart på ett av dem).

Tränare

Föreningen emotser att tränare finns på isen som kan hjälpa era barn. Tränarna består av en vuxen ansvarig tränare samt hjälptränare som utgörs av aktiva tävlingsåkare. Föreningen utbildar kontinuerligt tränarna genom förbundet för att erbjuda så bra kunskap som möjligt.

Kostnad och betalning

Möjlighet finns att välja på 1 eller 2 träningspass / vecka. 1 pass i veckan kostar 550:- och 2 pass kostar 700:- per termin, utöver detta tillkommer en medlemsavgift på 300:- som betalas 1 gång / säsong. Totalt tränar man ca 12 eller ca 24 is-pass på en termin. 

Kläder och utrustning

Det man behöver för konståkning är skridskor och hjälm. Skridskor finns att köpa i sportaffärer eller konståkningsaffärer. De allra första fungerar bra från sportaffärer, men om de vill fortsätta att gå upp i grupperna rekommenderas riktiga skridskor från en konståkningsaffär. Tränarna kan berätta mer om varför och vilka skridskor som är rätt.

Klä barnen så de inte fryser, men samtidigt i kläder som de har rörligheten kvar i. 

Slipning av skridskor

Föreningen har inte någon egen slipmaskin. De flesta använder sig av Christer Steffert i Tyringe. Han kan nås på telefonnummer: 070-692 10 41

Vanliga frågor och svar för skridskoskolan

 • Vilka kläder ska man ha?

  • varma kläder som är smidiga och ger full rörlighet (jeans är för tajt och blir väldigt kallt när man blir blöt)
  • fodrade fritidsbyxor, träningsoverall, underställ, polotröja, fleece
  • vantar!

 • Var slipar man sina skridskor?

  Det är viktigt att skridskorna är välslipade. Det är skillnad på att slipa skridskorna för att åka konståkning eller att spela ishockey. Kontrollera skärpan genom att dra med tumnageln över skenan, en vass skena ”hyvlar” nageln. Intervallen mellan slipningarna beror på hur ofta barnet åker, vilken typ av träning man gör, hur man sköter sina skridskor m.m.


  Föreningen har ingen egen skridskoslip utan de flesta använder Christer Steffert. Han kan nås på telefonnummer: 070-692 10 41

 • Hur betalar man?

  Alla avgifter i föreningen faktureras om inget annat kommuniceras. Ni kommer alltså få en faktura när det är dags för terminsavgift.