Som förälder till idrottande barn har du en viktig uppgift, både i att stötta barnet men även att hjälpa till att stötta föreningen genom olika engagemang vi genomför. Det är viktigt att även du som förälder agerar efter föreningens uppförandekod, den är framtagen för att alla i föreningen ska få en bra och trygg tillvaro. Mer information finns här nedan.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något

För att föreningen ska fungera, både ekonomiskt och med alla tävlingar och annat vi genomför är det väldigt viktigt att vi föräldrar hjälps åt för att få det att fungera. Om alla hjälper till så behöver inte några få göra väldigt mycket. Läs här för mer information om vad vi som föräldrar behöver hjälpas åt med under säsongen. De olika aktiviteter vi genomför som inbringar pengar går oavkortat till att hålla avgifter nere.

Uppförandekod

För att alla ska trivas i föreningen och i sporten är det viktigt att alla följer den uppförandekod som Svenska konståkningsförbundet tagit fram. Ledordern i denna är Glädje, Glöd och Genemskap, Uppförandekoden i sin helhet finner ni på bilden.

Konståkningen vill

Svenska Konståkningsförbundet och Idrottslyftet har tillsammans tagit fram en handbok om hur du som förälder kan stötta och stärka ditt konståkande barn. Handboken hjälper dig också att lära dig grunden i sporten. Handboken Att vara konståkningsförälder hittar du här. Här hittar du konståkningsförbundets information Konståkningen Vill

Vilka berörs av uppförandekoden?

Alla berörs av uppförandekoden. Om någon bryter mot den ska detta direkt anmälas främst till föreningen, om detta av någon anledning inte går eller om man inte känner att man får rätt stöd från föreningen ska detta anmälas till Skånska Konståkningsförbundet. De tar emot ärendet och behandlar det och tar det med Svenska Konståkningsförbundet, Riksidrottsförbundet eller SISU utefter vad situationen kräver.

Alla berörs:

 

Stötta ditt barn

Som förälder är det viktigt att stötta barnen, visa dem att du uppskattar deras framsteg, var med och heja på dem på tävlingarna och var delaktiga i deras träning. Följ med dem på test och beröm dem även om det inte går bra. Med en positiv inställning tar man sig långt, undrar ni om något om tävlingar, tester eller föreningen, fråga tränarna. Håll er uppdaterade om vad som händer i föreningen, på det sättet missar varken ni eller barnen något. Kolla hemsidan så ofta ni kan, gärna varje dag. Information dyker upp under nyheter på första sidan och är lätt att hitta. Vi finns även på sociala medier där informationen också kommer. Genom att barnen trivs och tycker det är roligt kommer de utvecklas, ibland är det uppförsbacke, då är stöttningen ännu viktigare.

Facebook: Tyringe KS – Klubbrum (endast för aktiva medlemmar)

Facebook: Tyringe Konståkning (öppen grupp för alla)

Instagram: TyringeKS

Vanliga frågor och svar för föräldrar

 • Hur anmäler man sig till tävling?

  Anmälan till tävlingar skickas ut av tävlingskommittén. Om det är en tävling du inte fått anmälan till , kontakta tavling@tyringeks.se så kollar de varför du inte fått någon anmälan.

 • Vilka kläder ska man ha?

  • varma kläder som är smidiga och ger full rörlighet (jeans är för tajt och blir väldigt kallt när man blir blöt)
  • fodrade fritidsbyxor, träningsoverall, underställ, polotröja, fleece
  • vantar!

 • Var slipar man sina skridskor?

  Det är viktigt att skridskorna är välslipade. Det är skillnad på att slipa skridskorna för att åka konståkning eller att spela ishockey. Kontrollera skärpan genom att dra med tumnageln över skenan, en vass skena ”hyvlar” nageln. Intervallen mellan slipningarna beror på hur ofta barnet åker, vilken typ av träning man gör, hur man sköter sina skridskor m.m.

  Föreningen har ingen egen skridskoslip utan de flesta använder Christer Steffert. Han kan nås på telefonnummer: 070-692 10 41

 • Hur betalar man?

  Alla avgifter i föreningen faktureras om inget annat kommuniceras. Ni kommer alltså få en faktura när det är dags för terminsavgift.