Slinganuppvisning

Vad är slinganuppvisning?

Slingan arrangeras för åkare som ännu inte nått tävlingsnivå, framförallt åkare i skridskoskolan. De är upplagda som en tävling där en åkare åker i taget till musik. De åker ett program som de lär sig på träningen och programmet ändras i takt med att åkarna lär sig nya saker. Känner man sig osäker får man åka med tränaren eller en kompis.

Vad ska man ha på sig?

Har man en skridskoklänning hängandes hemma är det kanon, om inte kanske man känner någon som har och kan låna. De äldre åkarna har säkert något hemma i garderoben som de lånar ut om man frågar. Kan man inte få tag på någon skridskoklänning går det att lösa ändå, t ex. med en kort kjol och en fin topp. Glöm bara inte beige strumpbyxor, och har ni en vanlig kjol glöm då inte trosor! På isen ser ändan naken ut utan trosor.

Ni som fortfarande har hjälm vid träningarna får åka utan hjälm om det går bra för era föräldrar. Tänk bara på att sätta upp håret ordentligt då!

När är det slinganuppvisning?

Vi försöker ordna en slinganuppvisning i samband med terminsslut, alltså en gång på våren och en gång på vintern. Det är inte alltid vi kan få ihop det, men det är målet. Uppvisningen sker på ordinarie träningstid. Tränarna kommer skicka ut information i god tid innan det är dags!

Kostnad

Slinganuppvisning kostar inte åkaren någonting extra utan ingår i terminsavgiften.