Första tävlingen

Program & Musik

När det är dags att börja tävla får åkaren ett program. Tränarna skickar musiken till er mail så ni kan göra en extra kopia av musiken på CD-skiva. Den tar ni med er till tävlingen om något skulle hända med originalskivan som tränaren tar med sig och lämnar till tävlingsledningen.

På plats på tävlingsdagen

Ni behöver vara på plats senast en timme innan gruppens tävling startar. Tiden är preliminär och kan skjutas på om det behövs. Åkarna behöver också tid att värma upp innan det är dags att snöra på skridskorna.

Kläder och hår

Åkaren har en konståkningsklänning/byxor på sig under programmet. Har ni ingen så går det säkert bra att låna av någon i klubben alternativt köpa en begagnad. Vår Facebook-grupp går bra att använda om ni söker efter skridskor eller andra tillbehör för sporten.

Tränare under tävlingsdag

Det är ofta mer än en tävling varje helg vilket innebär att vår huvudtränare och ass. huvudtränare inte alltid har möjlighet att följa med på alla tävlingar. När det inträffar har klubben många duktiga hjälptränare som alla är före detta åkare och som är vana att vara med i tävlingssammanhang. Klubben skickar alltid med en tränare som handleder och hjälper åkarna.

Övrigt att tänka på på tävlingsdagen

Glöm inte ta med er reservskivan med musiken, tävlingskläderna, gymnastikskor och hopprep för uppvärmning samt några tjockare överdragskläder.

På det flesta tävlingar finns möjlighet att köpa lite dricka och fika, men ha gärna också med er egen fikakorg. Det kan bli en del väntan under dagen på bl.a prisutdelningen.

Kostnad

Anmälan till de första tävlingarna, s.k. Stjärntävlingar, kostar för närvarande 365 kr. Generellt är det klubben som betalar in denna anmälningsavgift, åkaren faktureras sedan på startavgiften. Kostnaden faktureras löpande för de tävlingar åkaren anmäls till.
Skulle något inträffa så att åkaren inte kan delta är det väldigt viktigt att
meddela detta i god tid för att klubben inte ska behöva betala hela
anmälningsavgiften.