Pantamera

Tyringe KS är anslutna till Pantameras föreningskoncept. Det innebär att föreningen tjänar pengar på att panta aluminiumburkar och PET-flaskor (Även utländska). Det finns två sätt att panta burkar och flaskor.

•    Pantamera Express (Vankiva Återvinningscentral)

•    Lämna pant i föreningssäckar (City Gross Hässleholm)

 

För att veta hur du ska gå tillväga vid pant tillfället, klicka på länkarna nedan. Läs ”Föreningspanta i Pantamera Express” och ”Lämna föreningssäck på inlämningsställe”. Det finns också en instruktionsfilm som visar de två sätten:

Föreningskund, så funkar det! 

->Direktlänk till film

->Lämna på inlämningsställe

->Panta på Pantamera Express

Det finns en Pantamera Express vid Vankiva återvinningscentral.

Vill du istället lämna in plastsäckar gör du det vid City Gross i Hässleholm. Prata med personalen vid pant återvinningen så skannar de säckarna. Plastsäckar och etiketter finns att hämta i klubbrummet.

Pantar du vid återvinningscentralen behövs inga särskilda påsar eller etiketter. Du behöver inte heller sortera burkarna och flaskorna i olika påsar. Man kan även panta utländska burkar.

Har du problem att leverera aluminiumburkarna och PET-flaskorna till återvinningscentralen eller till City gross, så kontakta Peter Svensson, via peter.svensson@tyringeks.se för att diskutera en lösning. Har du frågor som berör Pantameras föreningskoncept kontakta Peter på ovan angivna e-post.