Allmän Information

Information publiceras regelbundet på hemsidan under nyheter samt i vår Facebook grupp. Information kommer även i vissa fall att mailas ut. Mailadresser till våra olika kommittér finns på hemsidan.

Ideell Förening Tyringe KS har avlönade huvudtränare men är en ideell förening. Styrelsen och kommitteér består av föräldrar till åkarna som jobbar med detta på sin fritid.

Skridskoskolan är öppen för alla. Man erbjuds två tillfällen för att prova på innan man bestämmer sig.
Säsongen startar i september och avslutas i mars.
Säsongen är uppdelad i 4 olika träningsperioder. 2 på hösten och 2 på våren,

Träningsperioderna är benämnda enligt följande: Leo 1:1, Leo 1:2, Leo 1:3 & Leo 1:4. Som ny åkare, anmäl er till rätt period och sedan kommer tränare att placera er i rätt grupp beroende på kunskap.

Tisdagar – Österås, Hässleholm 17.55 – 18.45
Torsdagar - Tyrs Hov, Tyringe 17.25 – 18.15
Medlemsavgiften på 300:- betalas 1gång / säsong.
Träningsavgifterna: 1 träning/vecka 400:- och 550:- för 2 träning/vecka som betalas per träningsperiod.

Att tänka på!
För att träningen ska bli bra är det viktigt att komma i tid. Bra om barnen är klara att gå på isen ca 5 minuter innan träningen börjar för att slippa stressa. Tränaren prickar av alla som är där då det lämnas in till riksidrottsförbundet och kommunen för att föreningen ska få motta bidrag samt för försäkringsärenden om någon åkare skulle skada sig.
Träningstider publiceras på hemsidan under Träning - Säsongsschema. Då detta är ett levande schema är det viktigt att kolla schemat regelbundet.

Kläder & Utrustning
Det man behöver för konståkning är skridskor och hjälm. Klä barnen så de inte fryser, men i kläder där de har rörligheten kvar. Skridskor finns att köpa i sportbutiker eller
konståkningsbutiker. De allra första fungerar bra från sportbutiker, men om de vill fortsätta att gå upp i tävlingsgrupperna rekommenderas riktiga skridskor från en konståkningsbutik. Tränarna kan berätta mer om varför och vilka skridskor som är rätt. TKS har ett avtal med MP Skating Stenungsund där de ger oss 10% rabatt på skridskor. Berätta när ni köper skridskorna att ni är från Tyringe KS, för att få rabatten.
Konståkningsbutiker Några exempel:
K-Skate (https://www.k-skate.se/)
MP Skating (https://mpskating.com/)
Tinas konståkningsshop (https://konstakning.net/)
Teijas Skateshop (https://teijasskateshop.com/)
SkateParadice (https://skateparadice.se/)
Köp & sälj sidor på Facebook

Märken
Våra tränare arbetar mycket med att barnen ska våga vara på isen och känna sig trygga samt naturligtvis lära sig olika rörelser.
Leken är grunden för träningen. Det handlar t ex om att:
- själv kunna resa sig efter att man ramlat
- åka med båda benen
- stanna utan att använda sargen
- åka framåt/bakåt
- hoppa på isen
- åka på ett ben
- åka ”köttbulle”,”t-släp”,flygskär”
Det finns olika grupper inom skridskoskolan efter hand som barnen lär sig och utvecklas.
Ni kan läsa mer om de olika märkena här på hemsidan.

Skridskoslipning Det är viktigt att skridskorna är välslipade. Det är skillnad på att slipa skridskorna för att åka konståkning eller att spela ishockey. Föreningen har ingen egen skridskoslip. Behöver man slipning kontaktar man Christer som bor i Tyringe: Christer Steffert: 070-692 10 41

Profilkläder Vi har profilkläder både för is- & fys-träning med klubbens logga på. Vill man kan man även få åkarens namn på kläderna. Man beställer själv kläderna.
www.k-skate.se

Läger Under säsongen anordnas det läger. Man anmäler sig via anmälningsformulär som skickas ut. Där meddelas även vad det kommer att kosta. 

Uppvisningar
Varje år anordnas det 2 uppvisningar.
Det är:
- Halloween on Ice
- Christmas on Ice
Vill åkarna vara med på dessa uppvisningar tränar de in ett nummer och så får man info om vad de ska ha på sig. Detta fixar man själv. Sen är det bara till bjuda in släkt och vänner

Aktiviteter under säsongen

Under säsongen är där en del aktiviteter som vi föräldrar får hjälpa till med. Dessa aktiviteter genomförs för att vi ska tjäna in pengar till föreningen och på så vis kunna hålla åkaravgifterna nere. När man anmäler sitt barn till föreningen godkänner man att hjälpa till vid dessa aktiviteter

Formbyte
Åkare samt föräldrar i föreningen får ca 1 gång/månad hjälpa till med öronproppsformbytet hos Swedsafe (Uvex) i Tyringe, Nordanväg 7. Detta görs ca: 10 gånger / år. Anmälningsformulär skickas ut med information om datum och tid.
Följande antal ska man genomföra:
- Tävlingsåkare minst 5 byten/säsong
- Skridskoskolan minst 2 byten/säsong
Närvarolista bokförs. Bytet brukar ta ca 1,5 – 2 timmar

Säljaktiviteter
Målet är att ha två till tre säljaktiviteter per säsong. Det kan vara tex: Newbody, kakservice, Bjärechips mm

Isshow
Varje år håller TKS en stor isshow under en helg i april/maj. För att kunna driva runt vår fina isshow så krävs det engagemang från föräldrarna. Om man väljer att anmäla sitt barn till showen ska man räkna med att kunna hjälpa till på 3 av 4 shower. Mer info om showen och vilka arbetspass man kan välja kommer när det är dags att anmäla sig.
Klubben tillhandahåller tyg, beskrivningar och möjlighet att rita av mönster men man ansvarar själv för att sy upp de olika dräkterna. Det tillkommer även att man själv får skaffa vissa delar så som ex. strumpbyxor, vantar, underkläder, body osv.

Tävling
Vid hemmatävling måste alla som har tävlingsåkare hjälpa till med bemanningen.
Anmälningsformulär skickas ut, fyller man inte i det tilldelas man arbetspass.

Vill du göra ännu mer för att stötta föreningen?
- Guldklubben
- Pantamera
- Kommitte, styrelsearbete
- Gräsroten